Skip to main content

Bewonder meer, oordeel minder

Iedere vrouw heeft haar eigen verhaal en we kunnen daar allemaal van leren, van genieten of respect voor hebben.

BEP brengt een trots gevoel, bewondering voor jezelf en de vrouwen om je heen. Het is een uniek collectors item met een positieve boodschap.

Een magazine vol met verhalen van Nijmeegse vrouwen. Ze vertellen over mooie initiatieven, dromen en carrières, maar ook over rauwe avonturen en rake levenslessen. Wat zijn er veel bijzondere en inspirerende vrouwen te vinden. BEP brengt de verhalen bij je. Lees over de kracht van de vrouw die ze toont als ze het over haar passie heeft, over de missie in haar leven of over de gebeurtenissen waaruit mooie levenslessen zijn voortgekomen. Het overdragen van deze kennis en ervaringen zorgt voor meer onderling begrip en respect. Weg met het oordelen: we gaan elkaar bewonderen!

Wie zitten er achter BEP?

BEP is bedacht in de zomer van 2020 door Marie Cecile Oosterhout en Tessa Benders. Wij zijn de eigenaren van grafisch ontwerpstudio StudioBont uit Nijmegen. Tijdens die zomer (en de corona-tijd) zochten we naar onderlinge positiviteit en lokale verbintenis. Ook wij zagen de actuele onderwerpen gendergelijkheid en de empowerment van vrouwen vaak voorbij komen en merkten dat (net als in heel Nederland) in Nijmegen werk aan de winkel is. Kennis over elkaar vergroot het begrip en respect. Elkaar meer bewonderen en minder oordelen.

Een kleine lokale stap past daarbij goed; iets wat gekocht en verspreid wordt door de inwoners zelf. Vrouwen die elkaar gaan aanspreken en aanmelden. BEP laat je de wereld zien van de vrouwen uit Nijmegen en omstreken. Zo ontstond het idee van een eigen uitgave in de vorm van een magazine. Na de ingeving voor een lokaal magazine over vrouwen, gingen we zoeken naar de vrouwen, maakte een globaal plan en zochten een ideaal tijdstip. Toen waren we niet meer te stoppen. ;)

Als grafisch ontwerpers en ondernemers hebben we al heel wat magazines en boeken vormgegeven. Maar een magazine ‘from scratch’ opzetten is wel een ander level. We zijn dit avontuur aan gegaan, omdat we er vertrouwen en plezier in hebben.

We doen het uiteraard niet alleen: we hebben een groot en professioneel team van lokale tekstschrijvers en fotografen verzameld. Zij werken met ons mee om de BEP tot een knallend succes te maken. Ook ontvangen we hulp van een ervaren bladenmaker en andere enthousiaste (vakkundige) mensen om ons heen.

Waarom heet het BEP?

'Beppen', oftewel gezellig kletsen, is een van oorsprong Amsterdamse uitdrukking. Beppen is iets wat vooral met vrouwen geassocieerd wordt en zorgt voor een vertrouwd gevoel. Gezellig bijpraten met elkaar is iets wat iedereen wel herkent. Juist omdat beppen vaak geassocieerd wordt met 'onbelangrijke' vrouwenpraat, vonden we het juist komisch om juist voor deze stereotypering te kiezen. In BEP kan het overal over gaan, van lichte tot zware onderwerpen.

Daarnaast zal natuurlijk na het lezen van de BEP behoorlijk wat bij-te-beppen zijn. Bep is ook een vrouwennaam die vooral een aantal jaren geleden gegeven werd. Wij vonden het lekker kort, Nijmeegs en krachtig klinken.

Een veelzijdige naam met een knipoog dus ;)

Laat je zien

Trots zijn op jezelf en op de vrouwen uit Nijmegen. Wij willen dat zowel onze lezers als de vrouwen die in BEP verschijnen goed in hun vel zitten en nieuwsgierig naar elkaar zijn. Onze missie is dat we minder gaan oordelen en meer gaan bewonderen.

Dit magazine bestaat uit bekende en onbekende Nijmeegse vrouwen, allemaal met een uniek verhaal. De bijzondere vrouwen zijn allemaal op een prachtige manier in beeld gebracht. In iedere BEP kun je een speciaal katern vinden met een specifiek thema. In het verleden waren dat 'De toekomst', 'Wonen' en 'Natuur'. Het thema Selflove is ook vertegenwoordigd. Ook hebben we oog voor de zorg, mode en cultuur.

Pssst...een kijkje nemen naar de vrouwen die in BEP#3 zijn verschenen? Klik hier!

Beauty

BEP is kleurrijk en een tikje artistiek, je wil haar gewoon vasthouden! Afwisselende pagina's met uiteenlopende onderwerpen en mooie, grote foto's. Dit inspiratie-magazine heb je voorlopig nog niet uitgelezen. Het is een echt collectors item van 136 (!) pagina’s dik. Zowel online te bestellen, maar ook te koop bij onze verkooppunten.


Meer om te ontdekken

We willen vrouwen uit Nijmegen een breed podium bieden en elkaar laten ontmoeten. Daarnaast staan...
Wil jij als bedrijf laten zien dat je achter BEP staat? Draag je de Nijmeegse vrouw een warm hart...
Wil je ook in BEP? Natuurlijk, wij zijn ervan overtuigd dat iedere vrouw een plek in BEP verdi...

Bewonder meer, oordeel minder