Skip to main content

Onze footprint

We willen vrouwen uit Nijmegen een breed podium bieden en elkaar laten ontmoeten. Daarnaast staan we voor een duurzame productie van het magazine. BEP is zich bewust van de footprint die we achterlaten door dit magazine de wereld in te slingeren. Dit is wat we hebben ondernomen:

  • Pre-order – We werken met pre-orders, omdat we alleen willen bestellen wat we ook gebruiken. Zelf hebben we te vaak een overschot van drukwerk zien verdwijnen in papierbakken. Dat willen we niet.

  • Lokaal team – Door te werken met een lokaal team zijn er vooral reiskilometers per fiets en voet.


We zijn bewust bezig met de footprint die we achterlaten door dit magazine de wereld in te slingeren

 

  • Papier - Ons papier heeft een FSC- keurmerk en komt van verantwoord beheerde bossen. De pulp is chloorvrij gebleekt. De drukker is actief bezig met circulair ondernemen. Daarbij kijken ze niet alleen naar het materiaal van het papier zelf, maar wordt het hele proces rondom de productie bekeken. Van de grondstoffen tot aan het vervoer aan toe. Daarnaast is het belangrijk dat het geld dat verdiend wordt in het hele traject niet alleen bij de top terechtkomt, maar ook terugkomt bij de mensen die aan de onderkant van de keten staan. Eerlijk geregeld dus.

  • Verpakking – BEP komt in een gerecyclede zak. We verpakken alles met de hand. Zo sparen we ook machinewerk (en dus elektriciteit en andere uitstoot) uit en komen we even achter ons bureau vandaan. ;)

  • Verzending – BEP heeft voor de lokale bestellingen een team dat de verspreiding op zich neemt. Per fiets gaan ze de magazines bezorgen. Gezond, duurzaam en gezellig! De magazines die besteld worden (ver) buiten Nijmegen zullen wel met de post meegaan.

Pre-order en ontvang dit prachtig collectors item eind november!


Meer om te ontdekken

We willen vrouwen uit Nijmegen een breed podium bieden en elkaar laten ontmoeten. Daarnaast staan...
Wil jij als bedrijf laten zien dat je achter BEP staat? Draag je de Nijmeegse vrouw een warm hart...
Wil je ook in BEP? Natuurlijk, wij zijn ervan overtuigd dat iedere vrouw een plek in BEP verdi...

Bewonder meer, oordeel minder